Zambia

Stichting Reünie St Louis Amersfoort steunt lagere school in Mukambi

De Stichting Reünie St. Louis Amersfoort, die in 1997 werd opgericht, organiseerde met regelmaat grote reünies voor de oud-leerlingen van Pensionaat St.Louis in Amersfoort (schooljaren 1952-1972)

De eerste reünie werd na de sluiting door de school in 1975 in Amersfoort georganiseerd, waarna de oud leerlingen vanaf 1980 zelf een eerste reünie organiseerde, oorspronkelijk in Slot Zeist.
De belangstelling groeide met de jaren.
In 1997 werd daarom de stichting opgericht en werd jaarlijks een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de verzending van een nieuwsbrief (“The Spirit of St.Louis” alsmede de hosting en het onderhoud van de website www.stlouis-amersfoort.nl.

In 1998 werd er een boek uitgegeven en een website ontwikkeld. De belangstelling voor de reünie was zo groot dat er meer dan 500 oud leerlingen bijeenkwamen in Figi Zeist en voor de laatste keer de oude school in Amersfoort werd bezocht, die nu deel uit maakt van het Hoornbeeck College (voortgezet onderwijs op Reformatorische Grondslag).
Een groter contrast is niet denkbaar.

In 2003 werd echter de laatste grote reünie georganiseerd want de oud leerlingen werden ook ouder en het animo liep terug.

Een aantal jaren werden er nog jaarlijks soos-bijeenkomsten gehouden maar bij gebrek aan bestuursleden en mankracht werd de stichting verleden jaar geliquideerd.

Conform de statuten heeft het bestuur besloten van het batig saldo een klein bedrag te reserveren voor de handhaving en hosting van de passieve website gedurende nog vijf jaar en het resterende bedrag ten bedrage van € 1.250 te schenken aan een goed doel wat zo mogelijk overeenkomt met de activiteiten van het toenmalige pensionaat St. Louis.

Vandaar dat dit bedrag is geschonken aan een lagere school in Mukambi – Zambia, de “Mukambi Community School”.
Dit schooltje geeft onderwijs aan een 80-tal leerlingen tussen de 6 en 12 jaar, kinderen van de medewerkers van Makambi Safari Lodge die midden in de rimboe van het Kafue National Park is gelegen, ver weg van de bewoonde werels.
Ook hier is een groter contrast niet denkbaar, zij het niet op gebied van het geloof maar ten aanzien van luxe

Op 11 maart werd de cheque door de oud voorzitter van de stichting, Gerard Ruijs (schooljaar 1960-1963), die namens PUM als vrijwilliger voor een project in Zambia aanwezig was,overhandigd aan het hoofd van de school, die ontzettend blij was met de zo gewaardeerde bijdrage. (klik op de onderstreepte blauwe tekst voor de video)

De kinderen applaudisseerden ritmisch en deden een inlands dansje voor de stichting.
(klik op de onderstreepte blauwe tekst voor de video)

Wij zijn er zeker van dit deze donatie van de voormalige School in Amersfoort aan de School in Mukambi goed en dankbaar zal worden besteed.

 

Pensionaat StLouis-Mukambi_Donation

P1080470

080_Mukambi Community School 2016 081_Mukambi Community School 2016

DSCN8173

Klaslokaal buiten

Allemaal op de foto